Evenemang & utställningar

Gaaltije är en unik arena för samisk konst, kultur och kunskap. Vi är en återkommande arrangör av konstutställningar, musikarrangemang, föreläsningar, festivaler, kurser, m.m. Vår ambition är att erbjuda det samiska folket en kulturell samlingsplats såväl som andra en källa till ny kunskap om det samiska samhället och kulturen. Se till att hålla dig uppdaterad om kommande evenemang!

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Vernissage: Pierre Åhrén – Att vara fri

31 augusti 2024 kl 12:00 16:00

Varmt välkomna till vernissage för Pierre Åhréns konstutställning.

Här får vi möta en uttrycksfull bildvärld rik på färg och symbolik.

Vernissage: lördag 31 augusti, kl 12-16
Plats: Gaaltije Saemien Museume, Köpmangatan 58

Vi inviger utställningen kl 12 till toner av Lapp-Nils låtar, framförda av folkmusikerna Rickard Näslin och Astrid Pullar.

Under vernissagedagen sker även ett stort jubileumsfirande av Gaaltije som fyller 40 år, och där Regionen Region Jämtland Härjedalen delar ut det samiska kulturstipendiet, det blir livemusik och en massa roliga aktiviteter för alla åldrar! Det är gratis inträde hela dagen.

Senare på kvällen fortsätter firandet med fest och glam på restaurang Marité. Biljetter kan bokas här.

Pierre Åhrén är en sydsamisk konstnär med rötter i Frostviken. Inspiration hämtar han från urfolks kulturer runt om i världen och från naturen själv.

I mina bilder framträder händelser och upplevelser från mitt eget liv. Färgerna är kraftfulla och jag skapar intuitivt och impulsivt. – Pierre Åhrén

    Utställningen pågår till den 28 november.

    BUERIE BÅETEME!

    Rulla till toppen