Evenemang & utställningar

Gaaltije är en unik arena för samisk konst, kultur och kunskap. Vi är en återkommande arrangör av konstutställningar, musikarrangemang, föreläsningar, festivaler, kurser, m.m. Vår ambition är att erbjuda det samiska folket en kulturell samlingsplats såväl som andra en källa till ny kunskap om det samiska samhället och kulturen. Se till att hålla dig uppdaterad om kommande evenemang!

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vindvaka

31 oktober 2022 kl 19:00 - 19:50

Foto av Mattias Lindbäck

Samarbetsavtal Riksteatern Jämtland Härjedalen, Stiftelsen Gaaltije och Östersund kommun i samband med föreställningen Vindvaka 31/10 -22.

Giron Sámi Teáhter i samarbete med Scenkonst Sörmland

Koreografen Virpi Pahkinens verk Vindvaka skapades med inspiration ifrån från Nils-Aslak Valkeapääs dikter. Verket görs i samarbete med kompositören Roger Ludvigsen och med konst av Kristin Tårnesvik.

Flerfaldigt belönade Virpi Pahkinen är en av Nordens ledande koreografer och solodansare, och har verkat vid dansscener i närmare ett femtiotal länder. Virpi Pahkinens koreografiska språk präglas av såväl det arkaiska, mytologiska som science fiction. I dansen har hon utforskat människans och naturens tid, som i verken Deep Time och Black Rainbow.

Hennes dansgestalter äger en meditativ kraft och bildar tecken som bär drömmar. I det nya verket Vindvaka gör hon med sina dansare en resa i hydrosfären, i vattnets transformationer. Rörelser kan te sig snötysta och vindlande, eller råmande och flödande, för att sedan landa i det hemlighetsfullt organiserade i en stilla klarhet hos en snökristall.

Verket är en samproduktion mellan Giron Sámi Teáhter, Scenkonst Sörmland och Virpi Pahkinen Dance Company.

Plats: Best Western Hotell Gamla Teatern i Östersund

Tid: Måndag 31 Oktober kl 19:00

Biljetter finns att köpa hos Gaaltije Köpmangatan 58 i Östersund alt via mail emma@gaaltije.se

100:- Vuxen
50:- Ungdom/Studerande/Pensionär

Details

Date:
31 oktober 2022
Time:
19:00 - 19:50

Venue

Best Western Hotell Gamla Teatern
Thoméegränd 20
ÖSTERSUND, Jämtland 83133 Sverige
+ Google Map
Phone
0725153940

Organizers

Riksteatern Jämtland Härjedalen
Stiftelsen Gaaltije
Rulla till toppen